تومان
فارسی
جستجو
صفحه مقالات و اخبار

ترانسمیتر

ترانسمیتر چیست؟

ترانسمیتر از کلمه انگلیسی Transmitter به زبان فارسی وارد شده است. ترانسمیتر Transmitter از ترکیب دو واژه TRANSFER+METER گرفته شده است. ترانسمیتر کمیت فیزیکی را اندازه گیری کرده وآن را به مکانی دورتر مثل اتاق کنترل انتقال می دهد. ترانسمیتر وسیله ای است که برای اندازه گیری کمیت ها و پارامترهای مختلف نظیر دما، فشار، رطوبت، سطح مایعات، فلو در مایعات و گازها و جریان هوا کاربرد دارد. ترانسميترها از سه قسمت اصلي سنسور، مبدل(ترانسديوسر) و تقويت كننده تشكيل مي شود. ترنسمیتر مقادیر اندازه گیری شده را به صورت جریان الکتریکی استاندارد در بازه 4 تا 20 میلی آمپر روی یک زوج سیم ارسال می نمایند. ترانسمیتر ایزوله جهت تبدیل انواع سیگنال های آنالوگ با دقت و کیفیت عالی به کار می رود.

 

کاربرد ترانسمیترها

سنسورها و ترانسمیترها ارتباط تنگاتنگی باهم دارند زیرا سنسور یکی از اجزای سازنده ترانسمیتر است. ترانسمیتر اجزای یک پروسه صنعتی می باشد که کاربردهای فراوانی در صنایع دارند. سنسور و ترانسمیتر در ارزیابی عملکرد سیستم و ارائه یک فیدبک با مقدار و وضعیت مناسب کاربرد عمده ای دارند. کنترلر سیستم با استفاده از فیدبک ارسالی توسط ترانسمیتر متوجه وضعیت کارکرد آن و چگونگی حالت خروجی خواهد شد. ترانسمیتر در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، مدیریت ساختمان، کنترل هوا و تهویه هوا، سیمان، ریخته گری، داروسازی، مهندسی پزشکی و بطور کلی هر سیستمی که نیاز به اتوماسیون صنعتی دارد، کاربرد دارد.

 

انواع ترانسمیتر 

  •     ترانسمیتر دما
  •     ترانسمیتر رطوبت
  •     ترانسمیتر فشار
  •     ترانسمیتر اختلاف فشار
  •     ترانسمیتر گاز
  •     ترانسمیتر فلو یا جریان سیالات
  •     ترانسمیتر  سطح یا ارتفاع مخازن
  •     ترانسمیتر وزن
  •     ترانسمیتر سرعت و ..

 

ترانسمیتر نیوماتیکی و ترانسمیتر الکتریکی

ترانسميترها در دو نوع نيوماتيكي والكتريكي تولید شده اند. خروجي ترانسميتر هاي الكتريكي بين ۴ تا ۲۰ ميلي آمپر است  و ترانسميتر هاي نيوماتيكي بين ۳ تا ۱۵ psi بر حسب تغييرات كميت ورودي مي تواند تغيير كند.  قابل توجه است که قسمت هاي مبدل و تقويت كننده براي انواع ترانسميترها یکسان است و براي كميت هاي مختلف تنها قسمت حس كننده تفاوت دارد.

ترانسمیتر دما

ترانسمیتر دما یا Temperature Transmitter  پرکاربردترین تجهیزات اندازه گیری در حوزه های مختلف می باشند.  ترانسمیتر دما عموما از نوع ترموکوپل یا از نوع RTD و سنسور دمای PT100 می باشد. ترانسمیتر های دما متناسب با رنج دمایی موردنظر و میزان اهمیت پروژه انتخاب می شود. تمپرچر ترانسمیتر یک تجهیز ابزار دقیق الکترونیکی است که دما را تشخیص میدهد، اندازه گیری می کند و نتایج اندازه گیری خود را به یک اتاق کنترل می فرستد. اصلی‌ترین و مهم‌ترین قسمت ترانسمیتر دما، سنسور دما است. این سنسور در خارجی ترین قسمت ترانسمیتر قرار می گیرد و با هوای آزاد و یا محیط مورد نظر ما در ارتباط است. بنابراین هرگونه تغییر در دمای محیط، منجر به تغییر در حسگر دما می شود. دسته بندی های مختلفی برای ترانسمیتر دما وجود دارد. برخی از آن ها به صورت بی سیم هستند و برخی از آنها هم دارای سیم بوده که سیم دوتایی و تکی دارند. ضمن اینکه روش های اندازه گیری آن ها و نحوه بکارگیری تمپرچر ترانسمیتر در سیستم‌های مختلف هم می‌تواند در این مورد تعیین کننده باشد.

 

ترانسمیتر رطوبت

ترانسمیتر رطوبت یکی از تجهیزات ابزار دقیق برای اندازه گیری رطوبت و انتقال نتایج به اتاق کنترل است. این دستگاه صرفاً برای اندازه گیری رطوبت نیست و امکان استفاده از آن ها برای اندازه گیری دما و نقطه شبنم هم وجود دارد. به همین دلیل از نتایج به دست آمده از این دستگاه می توان برای انواع محاسبات استفاده کرده و کنترل کاملی روی شرایط محیط یک سیستم یا حتی یک سالن بزرگ داشت. با توجه به اینکه نتایج به دست آمده از ترانسمیتر رطوبت در قالب داده های دیجیتال هستند، از لحاظ سطح عملکرد می تواند انتخاب مطلوبی برای پروژه های مختلف صنعتی باشد. خروجی ترانسمیتر رطوبت می تواند به صورت میلی آمپر یا ولتاژ باشد.  بنابراین زمانی که از این دستگاه در یک سیستم یا حتی در یک سالن مانند سالن مرغداری استفاده می‌شود، رطوبت محیطی به عنوان خروجی دستگاه در قالب میلی‌آمپر یا ولت گزارش می شود و در کنار آن می توان اندازه گیری دمای محیطی را هم انجام داد.

 

ترانسمیتر فشار

ترانسمیتر فشار  که به آن پرشر ترانسمیتر نیز می گویند ترانسمیتری است که  فشار را به یک سیگنال الکتریکی آنالوگ تبدیل می کند. ترانسمیتر فشار از جمله تجهیزات پرکاربرد ابزار دقیق  جهت کنترل فرآیندهای صنعتی می باشد که اغلب برای اندازه گیری فشار گاز یا مایع به کار می رود.  ترانسمیتر فشار به علت وزن بالای المنت های اندازه گیری ترانسمیتر فشار به هیچ عنوان روی خط نصب نمی شود و همیشه ریموت نصب می شود.

نحوه نصب ترانسمیترهای فشار

ترانسمیتر اختلاف فشار

ترانسمیتر اختلاف فشار یا ترانسمیتر فشار تفاضلی یا ترانسمیتر DP یکی از تجهیزات ابزار دقیق است که به منظور اندازه گیری اختلاف فشار بین دو نقطه به کار برده می شود. در ترانسمیتر فشار تفاضلی شما  دو ورودی در اختیار دارید که هر کدام از آنها را می توانید به یک سیستم وصل کنید. در نتیجه سنسور یا حسگر استفاده شده در این ترانسمیترها نسبت به اختلاف فشار آنها واکنش نشان داده و عدد نهایی به صورت حرکت عقربه یا داده دیجیتال به ما نشان داده میشود. در هنگام خرید ترانسمیتر اختلاف فشار باید چند فاکتور مهم و تعیین‌کننده نظیر: عملکرد و طول عمر ترانسمیتر اختلاف فشار، دقت ترانسمیتر dp، گستره یا محدوده اندازه گیری فشار، جنس کپسول استفاده شده برای اندازه گیری فشار، هوشمند بودن ترانسمیتر، مقاومت جنس بدنه در برابر خوردگی، شیوه اتصال ابزار به سیستم های مختلف و همچنین امکان کالیبره کردن دستگاه را در نظر بگیرید. 

 

ترانسمیتر گاز

 ترانسمیتر گاز یکی از تجهیزات ابزار دقیق است که به منظور اندازه گیری و تشخیص گاز به کار برده می شود. شما می توانید انواع ترانسمیتر گاز را برای تشخیص گازهای مختلف و ارسال مقادیر اندازه گیری به اتاق کنترل استفاده کنید. ترانسمیتر گاز CO2،ترانسمیتر  گاز متان، ترانسمیتر  گاز CO، ترانسمیتر گاز هیدروژن، ترانسمیتر گاز O2، ترانسمیتر گاز ازن و ترانسمیتر گاز قابل اشتعال از جمله پرکاربردترین ترانسمیترهای گاز موجود در بازار می باشند.

 

ترانسمیتر فلو

فلو ترانسمیتر Flow transmitter که به آن ترانسمیتر فلو و ترانسمیتر جریان نیز گفته می شود، یکی از  تجهیزات ابزار دقیق است که می تواند شدت جریان سیال عبوری از یک محیط خاص را اندازه‌گیری کند و آن را تحت عنوان یک فاکتور خاص به سیستم های کنترل کننده انتقال دهد.  ترانسمیتر جریان بر روی سیستم پایپینگ و لوله کشی سیستم های صنعتی و پالایشگاهی نصب می‌شود و با کمک روش های مکانیکی، امکان اندازه گیری شدت جریان و اختلاف جریان در دو نقطه را فراهم می کند.  فلو ترانسمیتر علاوه بر اینکه ابزاری برای سنجش شدت جریان سیال است، به عنوان یک ابزار کنترلی و نظارتی نیز شناخته می شود که شرایط مختلف یک فرایند را بررسی می کند.  داده های قابل فهم ترانسمیتر فلو از این جهت اهمیت دارند که می توان آنها را در محاسبات صنعتی و پالایشگاهی به کار برد و به کمک آن ویسکوزیته و سطح مایعات در مخازن تحت فشار را تعیین کرد. 

نظرات
نوشتن نظر بستن صفحه نظرات